sâmbătă, 17 septembrie 2011

Haideti la curatenia nationala !

Toata lumea e de acord ca Romania e o tara frumoasa inzestrata de Dumnezeu cu forme de relief pe care multe tari ar dori sa si le poata desena pe hartile lor ... Din pacate insa ... multi dintre locuitorii Romaniei insista sa urateasca aceasta tara atat prin faptele lor cat si prin mentalitatea rigida pe care o au ...
Este suficient sa faci o excursie pe defilelul unui rau, sau pe cararile unui munte si imediat observi mormanele de PET-uri aduse de apa si gunoaiele ramase in urma gratarelor atat de savurate pe la noi.

In orase exista firme de salubritate care au contracte cu primariile si care curata (mai mult sau mai putin) strazile, pietele, parcurile etc.. Ce se intampla insa cu padurile din afara oraselor sau cu malurile raurilor care trec pe langa orase? Cine curata aceste zone in care sunt abandonate gunoaiele ce rezulta in urma gratarelor?

O data pe an avem sansa de a oferi un exemplu prin implicarea intr-o actiune voluntara de bun simt care ne cheama sa fim responsabili fata de mediul in care traim si sa respectam natura din jurul nostru.

O data pe an avem sansa sa aratam intregii tari ca se poate realiza o schimbare in mentalitatea romanilor si sa ne adunam pentru a curata zonele din apropierea oraselor in care traim.

O data pe an avem sansa sa ne strangem in numar foarte mare si sa luptam contra nesimtirii relaxati si cu buna dispozitie.

O data pe an avem sansa de a demonstra ca si in Romania se poate face voluntariat si ca nu stam toti cu mainile in san astepatand de fiecare data ca altcineva sa schimbe ceva ce nu ne convine.

In acest an, aceasta data este 24 SEPTEMBRIE. La aceasta data sute de mii de romani vor iesi la fel ca anul trecut sa faca curatenie in toata tara intr-o singura zi. Anul trecut au partiucpat 200.000 de romani, in special tineret, si au strans circa 550.000 de saci de gunoaie. Anul acesta cu siguranta vom fi mai multi cei care ne vom implica si care vom rosti satisfacuti la final WE DID IT ROMANIA ! Este o multumire sufleteasca extraordinara !

Astazi, cu o saptamana inainte de campanie, fac apel la generatia tanara sa se inscrie pe http://www.letsdoitromania.ro la sectiunea "Vreau sa ma inscriu" si sa se intereseze despre actiune, despre locurile de unde se ia sacii si locurile care vor fi curatate. Deasemenea va rog sa popularizati actiunea in toate mediile la care aveti acces pentru ca rezultatul sa fie mai bun  decat anul trecut.

Ne vedem pe mormane sambata viitoare la cel mai mare proiect de voluntariat din Romania.
LET"S DO IT AGAIN ROMANIA !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu