sâmbătă, 5 mai 2012

Let's Do It Romania!

12 Mai 2012
Ziua de Curatenie Nationala Voluntara in Romania


Povestea Let's Do It Romania a inceput in anul 2010 cu un filmulet prezentat in Romania despre actiunea de curatenie voluntara din Estonia. Atunci majoritatea dintre cei care vedeau filmuletul respectiv admirau gestul de responsabilitate sociala facut de catre estonieni dar totodata zambeau circumspect gandind ca romanii n-ar fi niciodata capabili de asemenea actiuni de voluntariat. Dar surpriza s-a produs si de atunci romanii au demostrat deja de doua ori ca pot vibra si la actiuni voluntare respingand transant opinia aproape unanima ca "romanul nu se baga daca n-are nimic de castigat ..." 

In anul 2010 au participat la ziua de curatenie nationala aproximativ 200.000 de romani , iar in 2011 numarul voluntarilor a crescut cu inca 100.000 aratand un trend crescator si o sensibilitate crescuta pentru notiunea de voluntariat in tara noastra.

Proiectul pentru 2012 a fost lansat sub sloganul "Schimbam lumea impreuna !" deoarece in toti acesti ani operatiunea s-a extins in toata lumea ajungand acum in 2012 la aproape 100 de tari participante.

Asadar ... sambata viitoare pe 12 MAI facem curatenie in toata tara. Intr-o singura zi. 
Alaturati-va in lupta impotriva nesimtirii si a nepasarii.
Fiecare hartie adunata de pe jos e un pas inainte. Sa nu credeti ca gestul vostru e prea marunt si ca acea hartie nu inseamna mare lucru. INSEAMNA ENORM pentru ca sunt sute de mii de oameni care fac acelasi lucru in acelasi timp in toata tara. La nivel national se pot strange milioane de saci de deseuri cu un simplu gest de a aduna o hartie, sau un PET intr-o padure sau pe malurile unui rau sufocat de sute de mii de deseuri pe care le poarta cu el si ni le arata trist cand ajunge pe langa orasele noasrte ...

Participarea la campanie nu este neaprata legata de o inscriere oficiala sau de apartenenta la o anumita echipa. Puteti sa participati individual, cu familia, cu gasca de prieteni, cu colegii de serviciu sau intr-o echipa de voluntari ... dar important este sa aflati unde se strang sacii care vor fi preluati de catre companiile de salubritate.

In aceasta saptamana care a ramas pana sambata viitoare va puteti interesa pe net, sau la serviciu, sau la o bere cu prietenii despre operatiunea de curatenie voluntara, despre sediul de campanie din orasul vostru, despre padurile care vor fi curatate, despre locurile unde se vor strange sacii ... astfel incat sambata sa puteti spune relaxati si mandri de gestul vostru WE DID IT ROMANIA !

Si nu uitati ... FITI VOI SCHIMBAREA PE CARE VRETI SA O VEDETI IN LUME !

Ne vedem pe mormane !

3 comentarii: