marți, 30 decembrie 2014

5 filme deosebite lansate in 2014

Dupa cum am observat la aparitia articolele pe care le-am scris iarna trecuta vis-a-vis de Premiile Oscar, printre cei care citesc acest blog sunt multi interesati de domeniul cinematografic.
Ca urmare m-am gandit ca n-ar fi rau sa fac un clasament scurt cu cele mai bune 5 filme dintre cele pe care le-am vazut eu de-a lungul anului care se incheie maine (am vazut 23 de filme lansate in 2014). Bineinteles ca topul ar arata diferit daca as astepta sa vad si filme lansate in Decembrie. Pe alea o sa le savuram in 2015.

Asadar TOP 5 in acceptiunea mea arata asa:
1.THE FAULT IN OUR STARS
   "Some infinities are bigger than other infinities".
   O drama romantica, un love story modern care te poate tine tintuit in scaunul de la cinematograf mult dupa ce s-a terminat filmul. Va ramane cu siguranta o borna de referinta a genului Drama Romance. Pregatiti servetele ... filmul va stoarce multe lacrimi ... dar merita din plin.

2.INTERSTELLAR
   "Man kind was born on Earth. It was never meant to die here".
    Cel mai complex film al anului 2014 din tot ceea ce am vazut pana la ora asta. Obligatoriu de vazut.
    Prima mea experianta IMAX.

3.GONE GIRL
   Un thriller foarte foarte bine gradat, cu multe intorsaturi si cu o actrita in rol principal pentru care ma astept sa vina o nominalizare la Best Actress In A Leading Role la Oscaruri.

4.EDGE OF TOMORROW 
   Un SF interesant cu o poveste inchisa intr-o bucla temporala in care Tom Cruise trebuie sa revina la nesfarsit pentru a reusi sa gaseasca solutia corecta.

5.TRANSCENDENCE
   "Yesterday Dr. Will  Caster was only human".

    Un alt SF bun al anului 2014 care vorbeste despre forta retelelor informatice din zilele noatre si despre pericolul aparut dupa ce un savant reuseste sa imprime inteligenta umana intr-un sistem informatic gigant.


Daca aveti timp, chef si destul popcorn eu va sfatuiesc sa le vedeti pe toate :-)
Sper sa va placa.

Doua mentiuni:
1. Desi inca nu am vazut inca Jocurile Foamei si ultima parte a trilogiei HOBITUL le recomand si pe acestea fara ezitare.
2. Nominalizarile la Oscar pentru anul 2014  inca nu au fost date publicitatii. Atunci cand acestea vor aparea (probabil undeva la mijlocul lunii Ianuarie 2015) voi reveni cu un articol concentrat exact pe nominalizari iar apoi cu marii castigatori (prin luna martie 2015).


Vizionare placuta !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu