sâmbătă, 29 martie 2014

Dubai ... cel mai ...


! السلام عليكم
Dubai este categoric orasul "cel mai" ... Cel mai luxos hotel din lume, cea mai inalta cladire construita vreodata pe fata Pamantului, cele mai rapide lifturi, cel mai mare mall in care te ratacesti chiar si cu harta-n mana, cele mai frumoase fantani arteziene dansante, cele mai fastuoase focuri de artificii de pe planeta si discutia cu "cel mai" se poate prelungi la nesfarsit.
Acum odata reintorsi acasa putem spune fara sa clipim ca si pentru noi a fost "cea mai" frumoasa vacanta din toate cate s-au insirat de-a lungul anilor ...

Atasez un link catre un filmulet de 4 minute care ilustreaza mai bine cele povestite de mine mai sus. Porniti boxele, treceti in Full Screen, asezati-va comod si admirati Dubaiul.



Fiind acolo toti ne gandeam cum sa  povestim acasa cele vazute pentru a reda cu fidelitate frumusetea Dubaiului. Sa povestim despre autostrazile de 16 benzi, sau despre trenurile suspendate care merg singure pe deasupra soselelor fara niciun mecanic fiind complet automate, sau despre bulevardele pline de flori care erau udate abundent de aspersoare incat nu-ti venea sa crezi ca esti in desert, sau despre pationoarul de dimensiuni olimpice si partiile de ski, sau despre superbele fantani care cand danseaza te fac sa te opresti din a mai respira, sau despre zgarie-norii care mai de care mai rasuciti, mai inalti si mai SF, sau despre turnul Burj Khalifa cu cei 828 de metri ai sai peste care nu mai exista altceva pe Pamant decat cerul ... etc.
Am conchis acolo cu totii ca oricat ne-am stradui nu vom putea explica in cuvinte frumusetea, civilizatia si maretia Dubaiului. Totusi ... la o saptamana dupa ce ne-am intors, dupa ce ne-am reacomodat, dupa ce amintirile s-au decantat pot sa spun ca parca am fost plecati intr-o vacanta de 8 zile in viitor, intr-un viitor care se afla la aproape 5000 de kilometri de tara noastra, intr-un Dubai care se afla deja in secolul 22.

La viteza cu care se construieste in Dubai (zi si noapte) nici nu indraznesc sa ma gandesc cum va arata acest emirat peste inca 10 ani.
Deja si-au creat in Dubai Marina propria lor Venezie de lux, deja au construit hoteluri si parcuri de distractii pe insule artificiale construite in largul marii, deja au construit un turn in varianta ultramoderna care duce cu gandul la celebrul Big Ben din Londra, deja si-au construit propriile fantani arteziene dansante care depasesc in grandoare celebra fantana Bellagio din Las Vegas. Se pare ca urmatoarea mare ambitie ar fi reconstituirea tuturor celor 7 minuni ale lumii. Cu siguranta vom reveni si vom fi din nou uimiti de aceasta fascinanta metropola.

In incheiere va las sa savurati doua dansuri remarcabile ale celebrelor fantani din complexul Burj Khalifa. Luati-va o pauza, treceti pe ecrane mari, cresteti volumul in boxe si lasati-va purtati de muzica. Credeti-ma ... nu ati vrea sa vedeti dansurile pe ecranele telefoanelor.

Primul dans este unul romantic pe o melodie arabeasca.


Al doilea dans este arhicunoscutul Thriller al lui Michael Jackson.



Astept sa-mi spuneti care dintre cele doua dansuri v-a placut mai mult.

Assalamu Alaykum !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu