marți, 25 octombrie 2011

Cei mai mari romani in ochii romanilor


In anul 2006 TVR a lansat un proiect mediatic prin care invita romanii de pretutindeni sa voteze dupa bunul plac (fara niciun fel de criterii) cele mai importante 100 de personalitati ... in opinia fiecaruia.
Intamplator am gasit rezultatele acestui top si voi enumera aici personalitatile care au fost plasate pe primele zece pozitii ale acestui top 100 de catre cei 363.846 de romani care au votat pe internet, telefon si SMS,
1. Stefan cel Mare
2.  Carol I
3.  Mihai Eminescu
4.  Mihai Viteazu
5.  Richard Wurmbrand
6.  Ion Antonescu
7.  Mircea Eliade
8.  Alexandru I. Cuza
9.  Constantin Brancusi
10. Nadia Comaneci

Desi ideea de a face un clasament care sa nu se bazeze pe niciun fel de criterii este cam fortata (pentru ca e absurd sa te puna cineva sa spui care e mai buna baclavaua sau sarmaua) marturisesc ca ideea acestei campanii de a identifica cei mai mari romani din toate timpurile m-a provocat si astfel am inceput deliberarea personala. Asadar, in ordinea in care mi-au aparut in minte, vi-i prezint pe cei mai importanti zece romani in opinia mea :)
1.  Mihai Eminescu
2.  Decebal
3.  Mircea cel Batran
4.  Stefan cel Mare
5.  Mihai Viteazu
6.  Henri Coanda
7.  Tudor Gheorghe
8.  Alexandru I. Cuza
9.  Constantin Brancusi
10. Ion Creanga

Sper ca articolul meu sa va provoace si pe voi si astept sa va dati cu parerea pe aceasta tema. Veti vedea ca e un exercitiu foarte interesant tocmai datorita faptului ca va vor veni in minte mai multi oameni (din diverse domenii) pe care veti dori sa-i inghesuiti in primele zece locuri.

2 comentarii: