duminică, 12 octombrie 2014

Arena Nationala. Jos palaria !

Prima experienta pe Arena Nationala - NEPRETUITA.
Merita si timpul, si banii si oboseala.



Primul meci la care am fost pe Arena Nationala a fost declarat de catre Jandarmeria Romana "unul de mare risc". Si pe buna dreptate. Au fost incidente pe stadion. Din pacate un meci intre Romania si Ungaria nu se poate disputa in conditii normale.

Degeaba a avertizat UEFA ca scandarile rasiale sau xenofobe vor avea parte de "toleranta zero" si vor implica disputarea fara spectatori a meciurilor urmatoare ale Romaniei si degeaba a insistat crainicul arenei cu nenumarate mesaje de calmare a spiritelor. Toate avertismentele au fost ignorate cu o naturalete dezarmanta. Motivele istorice si cele politice nu lasa aceste doua tari sa se respecte intre ele. Si nu s-au repectat. Sangele romanesc a clocotit cu mandrie in vene, adrenalina a inundat aproape cinci zeci de mii de inimi romanesti si va dati seama ce scandari au urmat din ambele tabere.



Din toata aceasta inclestare cu injurii care zburau ca niste sageti otravite dintr-o parte-n alta a stadionului a rasarit insa probabil cel mai emotionant imn pe care l-am auzit in viata mea.

Partida s-a terminat la egalitate. Romania a fost egalata pe final. Laudele si criticile fara de care un suporter nu ar fi suporter au continuat meciul si dupa fluierul final. Ar fi putut fi mai bine. Am fi putut sa ne distantam in clasamentul grupei nostre de calificare. Am fi putut sa avem o campanie in care sa nu mai stam cu frica-n san pana la ultimul meci din grupa..Firesc, dezamagirea si-a facut loc in randurile noastre dar pot spune ca ne-am intors acasa cu mai putina amaraciune decat in alte dati.
Medicamentul impotriva amaraciunii a fost probabil Arena Nationala.
E categoric o experienta care nu trebuie ratata.

In continuare cred in calificare. In 2016 mergem cu nationala in Franta. HAI ROMANIA!

P.S. Ma gandeam ca ar suna bine si varianta HAIDETI PE EI PE POARTA LOR ! Ce ziceti ?

2 comentarii:

  1. In padurea cu alune aveau casa 3 pitici, vine pupaza si spune : "ROMANIA" !"

    RăspundețiȘtergere
  2. Desi s-a mai strigat si : "Romania este tara mea si-m bag p#/@ in uNGARIa"

    RăspundețiȘtergere