duminică, 11 ianuarie 2015

Ice Festival Harbin 2015

Salutare prieteni !
Bine ati venit in Regatul de Gheata



Primul meu articol din 2015 vrea sa popularizeze spectaculosul festival al ghetii si al zapezii care se desfasoara chiar acum intr-o provincie din nord-estul Chinei in orasul Harbin, un oras de circa sase milioane de locuitori in care temperaturile coboara pe timpul iernii chiar si la - 35 grade C.
 

Inca de la inceput fac precizarea ca NU TREBUIE sa faceti o comparatie cu hotelul nostru de gheata de la Balea Lac pentru ca intrati in depresie chiar de la inceput de an ... si nu vrem asta ... nu-i asa ?

La Harbin vorbim despre un adevarat oras al gheturilor in care turistii pot admira sculpturi in gheata de dimensiuni gigantice realizate cu o fidelitate uimitoare, se pot arunca pe tobogane construite din gheata urmand sa se opreasca in pereti de zapada, pot patina ademeniti in labirinturi din gheata, se pot caza in hoteluri din gheata si se pot plimaba prin cladiri sau catedrale celebre din intreaga lume reproduse in gheata la scara impresionanta (Colosseumul din Roma, biserica Hallgrimskirkja din Reykjavik si chiar Empire State Building din New York).
 
 In plus, este poate singurul loc din lume in care turistii sunt invitati la un safari care implica un nivel ridicat de adrenalina lasandu-se trasi cu saniile de catre tigrii siberieni.

Constructia orasului de gheata incepe cam prin luna noiembrie a anului anterior si atrage cateva mii de voluntari care ajuta sculptorii in desavarsirea operelor acestora. Intregul oras ocupa o suprafata de aproximativ 600 de mii de metri patrati, iar blocurile de gheata sunt taiate dintr-un rau care curge trece prin aceasta provincie.

Festivalul se desfasoara in fiecare an intre 5 Ianuarie si 25 Februarie, este la editia cu numarul 31 si atrage turisti din toate colturile lumii ... din ce in ce mai multi in fiecare an. In anii trecuti circa un milion de turisti au calcat pragul orasului de gheata pentru a vedea aceste opere de arta gigantice.

Toate cladirile construite sunt iluminate noaptea in mii de luminite astfel incat turistul este atras intr-o lume de basm cu palate de clestar, intr-un vis de iarna din care ii pare rau sa se trezeasca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu