sâmbătă, 25 octombrie 2014

Messi din tenis

 

 Desi sunt mare amator de sport nu am scris niciodata despre Simona Halep.
Nu am scris desi am vrut sa scriu in mai multe randuri. Am asteptat insa un moment in care Simona Halep sa fie atat iubita de toti admiratorii cat si respectata de toti adversarii. Acum a venit momentul.

Astazi 25 Octombrie 2014 Simona Halep s-a calificat in finala Turneului Campioanelor de la Singapore dupa ce, cu doua zile-n urma a invins-o in grupa chiar pe detinatoarea locului 1 in lume Serena Williams.

Finala pe care Simona o va juca maine va fi din nou o infruntare cu numarul 1 mondial Serena Williams, infruntare pe care Simona ar fi putut sa o evite daca ar fi "lasat-o mai moale" in ultimul meci al grupei cand ea era deja calificata in semifinale. Simona si-a respectat insa blazonul, a jucat corect si astfel i-a deschis drumul catre finala Serenei.

Asta e motivul pentru care scriu acum articolul si nu maine dupa finala. Simona a ajuns deja in finala celui mai important turneu de tenis al lumii, a invins deja numarul 1 mondial si i-a permis Serenei inca un joc in compania ei. Acesta este adevarul: Serena a fost la mana Simonei in  acest turneu.

Revenind la finala de maine orice rezultat este posibil desi nu stiu daca e cineva in circuitul mondial de tenis care sa o fi invins-o pe Serena de doua ori intr-o saptamana.
Un lucru insa este acum foarte clar: Simona a demonstrat prin gestul facut ca nu-i este frica de marea Serena Williams.

Poate ca sansele de a castiga marele trofeu sunt mai mari pentru Serena. Serena are un corp si o forta cu care ar trebui probabil sa joace in circuitul de tenis masculin ... in timp ce Simona are mult mai putina experienta si este si mai scunda. De fapt este cea mai scunda jucatoare de tenis de la turneul campioanelor. Paradoxal insa ... eu cred ca tocmai aici printre dezavantaje sta ascuns secretul acestei fete cu care ne mandrim toti. Si tocmai de-aia sportul e atat de seducator ... pentru ca ne ofera adesea povesti in care cel mai mare si mai titrat sportiv poate fi pus in umbra de catre un altul care vine cu alte avantaje pe turnanta. E arhicunoscut duelul continuu, purtat fara-ncetare intre cei mai mari fotbalisti din aceste timpuri Cristiano Ronaldo si Messi. Se vede din afara atmosferei terestre ca Ronaldo e mai atlet, mai infumurat, mai puternic contrastand puternic cu un Messi mic, usor cocosat si interiorizat. Dar cand vine vorba despre Messi vorbim despre genialitate ... si asta se vede tot din afara atmosferei terestre.
Tot cam asa sta treaba si cu finala de maine de la Singapore.
Stati fara frica fratilor. NOI ROMANII IL AVEM PE MESSI DIN TENIS !

HAI SIMONA !
DOAMNE-AJUTA !

Un comentariu:

  1. Cred ca a fost o strategie foarte buna a Serenei sa ajunga in finala cu Simona. Sper sa se fi pacalit si maine Simona sa o dribleze in stilul lui Messi cu antrenamentul lui Cristiano. Hai Simona !

    RăspundețiȘtergere