miercuri, 15 ianuarie 2014

Eminescu. Anul 164

 In anul 2010 parlamentul României a adoptat legea prin care Ziua Culturii Nationale a devenit ziua de nastere a celui mai mare poet român din toate timpurile, Mihai Eminescu.

Ma-nclin in fata acestui gest deoarece este un gest de recunoastere a geniului, un gest care-l ridica pe Eminescu pe cea mai inalta treapta a literaturii romane.

Astazi 15 ianuarie 2014 sarbatorim 164 de ani de cand il avem pe Mihai Eminescu. E un mare motiv de mandrie pentru toti cei care se simt români deoarece indiferent ce poezie ti-ai alege sa citesti de la Eminescu, fie ea de dragoste, de intoarcere la natura sau de razboi acea poezie iti va da fiori si te va face sa te simti acasa aici unde te-ai nascut.

Stiu ca generatiile tinere citesc din ce in ce mai putin, stiu ca noi romanii in general avem un talent extraordinar de a desacraliza marile valori si a le impinge in banalitate dar simt ca ... totusi cu Eminescu e altceva.
Simt cu satisfactie ca Eminescu e ca o comoara pe care am reusit sa ne-o pastram. Si cred ca ne vom pastra aceasta comoara atata timp cat vom vorbi despre Eminescu, atata timp cat vom citi Eminescu, atata timp cat ne vom gandi la Eminescu. Nu credeti ca e un pret foarte mic pentru a pastra o comoara ?

Multi ani inainte Mihai Eminescu !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu